Slik bygger du nettverk

Enda en uke har gått og jeg skal skrive mitt andre blogginnlegg. Denne ukens blogginnlegg skal omhandle nettkurset jeg har gjennomført, «Networking basics«. Dette kurset er helt gratis, og målet er å hjelpe studenter med å skape nettverk og bygge verdifulle relasjoner. Kurset er delt opp i 8 moduler og hver modul forklarer step by step hvordan en kan komme i kontakt med mennesker med ulike roller i ulike bransjer. Nettverksbygging er svært relevant i så og si alle bransjer, og de som har store nettverk allerede før de har kommet seg inn på jobbmarkedet er heldige. Men hvordan bygger man slike nettverk?

Oversikt over modulene hentet fra kurset.

Veien blir til mens du går

En ting som ble nevnt i kurset som jeg la spesielt merke til var, «There is no epiphany moment where you transform into a professional. Instead, over time there are turning points that begin to build clarity». Dette utsagnet traff meg fordi det forteller at profesjonalitet oppstår gradvis. Veien blir til mens du går og utfordringer du møter på gir deg erfaring som er enormt bra læring. Uten at du vet det er du plutselig en mester og en person andre ser opp til, og lar seg motivere av.

Kurset fortalte at det lønner seg å faktisk ta kontakt med folk du vil komme i kontakt med, du må bare ha mot til å gjøre det! De fleste synes det er flaut, ubehagelig og er redd for å kaste bort tiden til vedkommende. I de aller fleste tilfeller, er det ikke sånn for den andre parten. Under kurset plukket jeg opp at mange profesjonelle bransjefolk overraskende nok liker å bli kontaktet og kommunisere med for eksempel unge studenter. De blir oppløftet av motiverte og nysgjerrige mennesker og vil med glede hjelpe der det kan passe.

Professional skills
Bildet hentet fra: https://www.thebalancecareers.com/top-skills-every-professional-needs-to-have-4150386

LinkedIn

LinkedIn er en svært populær kanal som brukes for å knytte kontakt med mennesker i ulike bransjer. En kan fremme karrieren sin, vise utdanning og erfaring. I kurset til Paul Pesek om Networking lærer man seg hvordan man kan skrive gode meldinger via LinkedIn. Når du knytter kontakt med mennesker et det vanlig å fortelle om seg selv og si noe om hvorfor en tok kontakt. Det er noen kvaliteter det er spesielt viktig å huske på hvis en skal knytte kontakt og sende melding:

1- Nysgjerrighet
2- Empati
3- Relevanse
4- Respekt
5- Takknemlighet

Disse kvalitetene er svært viktige for å bli oppfattet som seriøs, samtidig som det også er større sjanse for å få et oppriktig svar tilbake. En må starte et sted og jo flere kontakter du har jo lettere er det å møte flere relevante mennesker. Det er også viktig å huske på at dersom du ikke får svar, må du ikke la deg stoppe!

Under ser vi et bilde av hvordan Peaks mener en skal skrive en god og passende medling:

Bildet hentet fra kurset.

Etter å ha gjennomført føler jeg mer trygg på hvordan jeg skal bygge meg mitt eget nettverk. Før jeg gjennomførte kurset hadde jeg verken erfaring eller informasjon i dette feltet. Jeg har spesielt lært mye nytt om LinkedIn, og at terskelen for å ta kontakt med folk trenger ikke være høy. LinkedIn er et svært effektivt verktøy som det er viktig å benytte seg av. I løpet av dette faget skal teamet mitt og jeg bygge og lansere en nettbutikk. Ettersom at vi kun har 5 uker på oss kan det være svært nyttig å skaffe oss en mentor. Meldingen over hjelper oss med formulering når vi skal komme i kontakt med en eventuell mentor. Jeg vil anbefale dette kurset til alle studenter eller de som interesserer seg for business communication.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er How-to-interact-with-customers-to-fall-in-love-with-your-business.png
Bildet hentet fra: https://froggyads.com/blog/how-to-interact-with-customers-to-fall-in-love-with-your-business/

Neste blogginnlegg kommer til å inneholde en video om hvordan jeg lærer best, det blir spennende.
I mellomtiden ønsker jeg deg en strålende påske!

En tanke om “Slik bygger du nettverk

  1. Hei Elida,

    Så fint at du har gjennomført kurset i nettverksbygging, det er høyst relevant! Jeg liker spesielt overskriften din og den vekker interesse! Ettersom ca 1000 ord er anbefalt lengde på blogginnlegg hadde det vært fint å skrive litt om hver modul kurset tar det igjennom, tips til neste innlegg – stå på videre!

    God påske!

    Thea K, studentassistent

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *