Vurdering av Moniker.no

I dette blogginnlegget skal jeg vurdere Moniker sin nettbutikk. Jeg skal vurdere nettbutikken på bakgrunn av disse de 10 punktene. Denne vurderingen er basert på personlige meninger og vurderinger.

Moniker er en klesbutikk som finner sted på luksus-handlesenteret Valkyrien, midt på Majorstuen i Oslo. Både butikken og nettbutikken åpnet i april 2020. De har populære og luksuriøse merker som blant annet Acne Studios, Holzweiler, Tomorrow Denim, Zimmerman og Mulberry.

Bilder brukt i innlegget er hentet fra Moniker.no.

Førsteinntrykk

Moniker sin nettbutikk gir et godt førsteinntrykk. Logoen deres er tydelig og jeg skjønner raskt hvor jeg har havnet, noe som er positivt. Forsiden har fine farger som popper og en forstår raskt at dette er en nettbutikk som selger klær. Når jeg blar nedover på siden dukker det opp ulike produkter og ulike bilder av høy kvalitet- jeg får følelsen av at jeg leser et motemagasin! Nettbutikken er oversiktlig og enhver person kan finne frem til det de leter etter. Nederst i høyre hjørne på forsiden kan du trykke på «hjelp» boksen, noe som gjør at den besøkende lett kan kontakte butikken og stille eventuelle spørsmål.

Jeg kan stille meg selv spørsmålet, hvorfor skal jeg handle klær nettop her? Informasjon kommer tydelig frem og forsiden appellerer til meg. Bildene, fargene og produktene gjør at jeg vil utforske nettbutikken videre. Jeg opplever nettbutikken som profesjonell og seriøs. Dette gjør at jeg og andre besøkende føler en trygt kan gjennomføre et kjøp.

Synlighet

Moniker sin nettbutikk er veldig enkel å finne. Den dukker opp øverst på Google og en forstår raskt at det er en nettbutikk for mote. Nettbutikken sine kategorier er listet opp og en kan lett trykke seg inn på det man er ute etter. Både unge og eldre kan lette finne frem hit. Oversikten som vises på høyre siden er også svært positivt. Det gir personen som googler god oversikt over Moniker sin fysiske butikk ettersom at adresse, bilde av butikken og telefonnummer er listet opp. Lengre ned på Google-søket kommer Moniker sin Instagramkonto også opp, noe som er bra for å øke følgere på den plattformen.

Da jeg Googlet «luksusklær Oslo» og «merkeklær Oslo» kom ikke Moniker sin nettbutikk opp. Da jeg googlet «Zimmerman Oslo», «Acne», «Tomorrow Denim» og «Ròhe» derimot, kom nettbutikken øverst eller nest øverst opp ettersom at de selger disse merkene. Dette er positivt for Moniker, men det optimale ville vært å komme øverst når en søker på «luksus klær Oslo» eller «merkeklær Oslo».

Brukervennlighet

Moniker sin nettbutikk har en oversiktlige oppdeling av sine kategorier. Det er positivt med flere kategorier slik at man enkelt kan finne frem til det en leter etter. Mange nettbutikker mister sine besøkende etter kun noen få sekunder enten fordi de ikke finner frem til det de vil, eller fordi det er for rotete og kronglete å fullføre bestillingen.

Det er også enkelt å bruke søkemotoren på nettbutikken. Du ser tydelige bilder av plaggene, og du kan filtrere søket ditt, noe som gjøre prosessen raskere hvis du leter etter en spesifikk type bukse. Nettbutikken er også velfungerende på mobil.

Kjøpsprosess

Etter å ha lagt et produkt i handlekurven og du er klar for å gjennomføre bestillingen kan du enten logge inn med eksisterende bruker eller fortsette uten registrering av bruker. Dersom du har en bruker vil informasjonen din ligge inne og bestillingen vil gå enda raskere. Videre kommer du til informasjon om frakt og du kan legge til rabattkode. De tilbyr ulike leveringsmetoder noe som er positivt fordi du da kan velge alternativet som passer deg best. Moniker tilbyr alltid gratis frakt hvis du handler for 2000 kr eller mer. Dette er en høy pris, men ettersom at nettbutikken består av luksuriøse merker med høye prislapper er det rimelig. Hvis du velger PorterBuddy som leveringsmetode derimot får du gratis frakt på varer under 2000 kr. Leveringstiden uavhengig av leveringsmetode er kort noe som er et stort pluss!

Nettbutikken gir deg muligheten mellom flere ulike betalingsmetoder, blant annet Vipps, Klarna, Paypal og kredittkort. Jeg fant dessverre ikke no informasjon om retur av varer er gratis eller om en må dekke det selv. Selvom de har en fysisk butikk, bør retur være en enkel prosess for kunden og enten være gratis eller koste maks 39 kr.

Teknologi/Hastighet

Da jeg skulle teste hastigheten til nettbutikken benyttet jeg meg av Google PageSpeed Insights tool. Alle som besøker et nettsted forventer at siden skal laste raskt, hvis ikke finner man en bedre og kanskje komkurrerende nettside. Det er derfor svært viktig å ha høy hastighet og god teknologi.

I Google PageSpeed resulterte Moniker på 76/100 på datamaskin noe som er bra, men som absolutt kan bli bedre. På telefon ble det 18/100, som absolutt ikke er bra. En så lav score kan hindre salgene til Moniker. Ikke alle har en datamaskin tilgjengelig, da unngår enkelte kanskje å fullføre kjøpet fordi det fungerte dårlig på mobil. Her har Moniker sin nettbutikk helt klart forbedringspotensialet!

Kundetilfredshet

Det er vanskelig å finne ut noe om kundetilfredsheten til Moniker. De har 18 anmeldelser på Google som består av både positive og negative omtaler.

Trygghet

Ettersom at Moniker også har en fysisk butikk i Oslo øker trygghetsfølelsen. Det er noe kjent og ligger sentralt i byen. Alle betalingsmetodene og leveringsmetodene bidrar også til trygghet for kundene. Det er smart at disse logoene befinner seg nederst på nettbutikken. Kontaktinformasjonen til butikken er enkel å finne, noe som er svært viktig.

Når det er sagt, synes jeg det bør være tydeligere informasjon om frakt, levering og retur høyere opp på nettsiden. For eksempel, «Gratis frakt over 2000 kr», «Gratis retur» osv.

Et annet tips og noe jeg lette etter er en «About us» side. Den bør inneholde Moniker sin historie, når de åpnet både nettbutikken og den fysiske butikken, visjonen deres og annen generell informasjon.

Kundekommunikasjon

Moniker har over 30 000 følgere på Instagram og er aktive der daglig. De poster innlegg og storyer jevnlig der de viser den fysiske butikken og produktene deres. De markedsfører nettbutikken på instagram og linker til den i bioen.

Nederst på forsiden til Moniker kan du melde deg inn nyhetsbrevet om du ønsker det.

Priser, utmerkelser og artikler

Nederst på nettbutikken står det «Designed by Snøhetta», dette øker automatisk kvaliteten på hele Moniker. Det finnes flere artikler om Moniker og reisen de har hatt, noe som er fint for kundene å kunne lese. Jeg fant blant annet disse, melkoghonning.no, costume.no.

Konsept og strategi

Konseptet til Moniker vil jeg si er veldig bra. Både nettbutikken og den fysiske butikken er inspirerende og fresh. De tilbyr merker du ikke får til mange steder, noe som øker den eksklusive følelsen.

Jeg har flere ganger handlet i Moniker sin fysiske butikk, men ikke i nettbutikken. Dette er kun fordi jeg liker opplevelsen av å handle i den fysiske butikken, men jeg er absolutt åpen for å handle i nettbutikken deres.

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese dette blogginnlegget!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *