Hvordan bygge en merkevare

I dette blogginnlegget skal jeg oversette denne artikkelen. Å kunne skrive godt er blant de viktigste egenskapene en bør utføre hvis en ønsker å jobbe med digital markedsføring. Dette vil derfor være en god måte å øve på nettop dette!

Hvordan bygge en merkevare

I Lei Wicrich’s første måneder som med-grunnlegger av Buffer, skrev han to til tre gjesteblogginnlegg hver dag. Han ble med i selskapet i januar 2011, og innen april, fikk han merkevaren omtalt i over 100 blogger. Innen ni måneder var 100 000 brukere signert.

Folk kaller det Leo gjorde «innholdsmarkedsføring», «kundeanskaffelse» og «gjøre ting som ikke skalerer», men det får ikke frem det større bilde.

Leo forvandlet Buffer til en meningsfull merkevare på kun ni korte måneder.

Viktigheten av merkevare

«Du har bygget en merkevare når du har kommet på innsiden av hodene til folk»

Tenk på hvorfor Amazon er så avhengighetsskapende- de har en plass inni hodet ditt. Når vi vurdere et kjøp uavhengig av produktet, er vår første tanke å klikke oss inn på Amazon og få den laveste prisen. Jeg vet at ved å åpne appen og klikke to ganger, er produktet hos meg to dager senere.

I gamle dager førte merkevarebygging til uønskede besøkende på nettsiden din. Dette er folk som besøker nettsiden uten grunn, bortsett fra at du har klart å komme deg inn i hodet på dem. De hadde en tanke, og du har trigget de til å besøke nettop din side.

På lang sikt, vil dette si at merkevaren din vil spre seg til mange ulike mennesker, nettop fordi du har fått plass i hodene til folk. Dette fører til at merkevaren prates om til venner og bekjente.

Det er nettop derfor merkevarebygging er så viktig. Det fører deg til ekte vekst og du unngår tiltak som ikke gir resultater.

For å utvikle merkevaren fra ingenting, må du fokusere to ting; gjentakelse og nyhet/originalitet.

Nyhet/originalitet

«Nyhet/originalitet: evnen til å utvikle noe nytt, uvanlig og unikt.»

Siden 1999, har 37signals blogget om hva de gjør, hvorfor de gjør det, og hvordan tankegangen bak det å bygge en bedrift foregår. Dette var på den tiden svært uvanlig. Ingen andre delte hvordan de balanserte bygging av produkter med AB testing og konsulentarbeid.

De lærte og hjalp andre ved å være nyskapende og originalie med det de delte.

«Vi delte flere ulike markedsføringsanalytikere sitt innhold så lenge det var av høy kvalitet og hjelpsomt».

Vi definerte merkevaren vår ved av å være hjelpsomme, nos som gjorde twitterkontoen vår til et slags «go to» sted for markedsførerer som ville lære mer om den analytiske delen. Over tid vokste twitterkontoen og vi hadde over 200 000 organiske følgere, uten å bruke en eneste krone på det.

«Hvordan gjøre det bra på Twitter, med eller uten noe buffer.»

Over tid innførte de mer originalitet til merkevaren med deres vitenskapelige tilnærming til lykke, produktivitet og deres radikale tilnærming til åpenhet rundt bedriften. De klarte å holde seg nye og relevante over lang tid fordi det kom fra et autentisk og genuint sted.

For å kunne bygge en merkevare, kan du ikke bare snakke om å være nyskapende. Du må faktisk ta det i bruk og skape en ny opplevelse for folk.

Gjentakelse

Du må om og om igjen dukke opp i noen sitt hode, for å kunne bli der for alltid. Du må være gjettagende og konsistent.

Innholdet i innholdsmarkedsføring er nøkkelen:

«Innhold kan være en tweet, en Facebook-post, et blogginnlegg eller noe som blir produsert og distribuert gjentagende.»

Makten dette innholdet har er at det kan skaleres, både når det gjelder det uendelige antallet som skal konsumere innholdet, og de uendelige måtene innholdet kan fremstilles og produseres på. Denne skalaen er det som skaper gjentakelse og repetisjon som skaper merkevaren.

Når Leo forteller om hans blogg-strategi, understreker han viktigheten av kvalitet over kvantitet. Med andre ord:

«Folk overvurderer ofte merkestoffet og undervurderer merkegjentakelsen».

Leo holdt stoffet om hvordan man gjør det bra på Twitter, tett og sentrert. Han fokuserte på gjentakelse og postet over 150 blogginnlegg, og det var slik Buffer fikk en autoritet på den beste måten å bruke twitter.

Hos Quick Sprout, skapte vi en merkevare gjennom min med-gründer, Neil Patel. Vi la nesten identiske bilder av ansiktet hans på forsiden, på sidefeltet på bloggen, på Twitterkontoen hans, på hans personlige nettside og mer. Denne gjentakelsen gir et minneverdig inntrykk som tar plass i folks hoder.

Flere eksempler på gjentakelser som bygger merkevaren

På AdEspresso, drikker hvert eneste team-medlem espresson fra sin egen kopp med team-bildet deres på. De bruker bruker også disse bildene på Facebook og Twitter-profilene sine.

Med-gründer Armando Biondi´s sier at det er lavintensitetsfrekvensen som bygger merkevare og selvtillit», og han krediterer den for å få dem fra 0 til 1 million dollar i inntekt, årlig.

Bildet hetet fra: https://hitenism.com/build-brand/

På ReadMe, har de puttet ugle-maskotene deres overalt på nettsiden deres. De bruker den overalt på sosiale medier, når de er i kontakt med kunder i tillegg til at den er overalt på kontoret. De gjør også narr av den, og gjør det til en morsom greie.

For grunnleggeren Greg Koberger, betyr repetisjon at «våre kunder kjenner Owlbert nå, men enda viktigere, de vet at selskapet vårt er litt annerledes».

Den beste måten å bygge en merkevare på starter med deg

Når du startet på null, er du den beste merkevaren du kan bygge for bedriften din. Dette er oppskriften som har fått folk som Jason Fried, Niel Patel og Leo Widrich til å bygge personlige merkevarer og firmaets merkevarer fra bunnen av.

-Relevansen er basert på hva som inspirerte deg til å starte bedriften.
-I startfasen er gjentakelse let fordi du kan utføre det på deg selv og din historie. Folk liker historier og vil alltid høre om hvorfor du startet virksomheten din.

Når du gjør dette, vil du samle folk rundt deg, og du vil begynne å sitte igjen i folks tanker og hoder. Gjennom repetisjon og opprettholdelse av originalitet, kan du ta mer og mer plass i hodene til folk.

Før du vet ordet av det, tenker folk atferdsmessig på deg og bedriften din. De snakker om deg og deler produktet ditt med venner, nettop fordi de tenker på deg og du har en plass i hodene deres.

Det å bygge en merkevare er så mye mer enn å gi ut gratis varer med logoen din på. Det handler om å skape historier. Ditt produkt og bedrift er til for å gjøre jobben for kundene dine og hjelpe de med å lykkes.

I dag er det flere verktøy og produkter i SaaS enn noen gang før. For hver jobb som trengs å gjøres, er det mangfold av verktøy som fyller plassen. Det er til syvende og sist merkevaren din som skiller din bedrift og ditt produkt hos kundene. Du må fokusere på merkevare for å kunne konkurrere i dagens overfylte markeder.

Tusen takk for at du tok deg dit til å lese mitt blogginnlegg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *