Markedsføring via sosiale medier- How to!

Tiden er inne for enda et blogginnlegg, og jeg skal skrive mitt tredje «How to»-innlegg. Dagens blogginnlegg skal handle om hvordan du kan markedsføre gjennom sosiale medier.

Sosiale medier spiller en sentral rolle i kommunikasjon og markedsføring for mange bedrifter, organisasjoner og virksomheter. Hvilke som er viktigst å benytte seg av i de ulike situasjonene, og på hvilken måte, er i stadig endring. Det å være nysgjerrig og oppdatert er viktige egenskaper for å lykkes!

Bildet hentet fra: https://educationinprogress.eu/blog/165-i-like-it-the-importance-social-media.html

9 enkle tips!

 1. Velg strategi
  Hva er målet ditt og hvorfor skal du bruke sosiale medier? Du kan oppnå mersalg, klikk, likes, engasjement og penger, men det er viktig å ha et tydelig mål før du tenker strategi. Tenk hva som passer din bedrift best, det finnes ingen fasit.
 2. Hvem snakker du til?
  Fokuser på målgruppen din når du lager en strategi. Finn ut hvem dine interessenter er for dine produkter og din bedrift. Det er viktig å være spesifikk på både, kjønn, alder, bosted, sivilstatus og hobby. Skap innhold som treffer utvalgt målgruppe for å oppnå gode resultater.
 3. Vær konsekvent og hold deg til strategien
  Hold deg til strategien du har valgt. Vær konsekvent. Ikke bytt ut ting, holde deg til en type farge, bildestil og design generelt. Dette gjør at følgerne dine etterhvert vil kjenne deg igjen. Du kan fint ha en «testfase» på ulike ting for å få en indikasjon på hva som fungerer best, men prøv å hol denne fasen så kort som mulig.
 4. Vær personlig
  Skill deg ut fra mengden og gjør bedriften din unik. Det finnes utallige virksomheter på sosiale medier og det er enorm viktig med unikt innhold som gjør at folk vil følge med på deg. Vær personlig og hvis ekte mennesker fra bedriften. Da har du nemlig større sjanse for å bli lagt merke til. Våg å skille deg ut og relaterbar for kundene dine!
 5. Tenk kvalitet
  Er det du publiserer interessant for følgerne dine? Formidler du noe av verdi eller noe som engasjerer i dette innlegget? Hvis svaret er nei, er det mest sannsynlig ingen vits å publisere det. Målet er å trigge seerne og vekke følelser, enten det er glede, sorg, tilfredsstillelse eller lignende. Det kan ofte lønne seg å spille på humor for å skape engasjement. Pass på at kundene ikke kjeder seg og mister interesse. Når seerne får et positivt inntrykk av bedriften din, vil de mest sannsynlig også bli interessert i det du selger!
 6. Bruk riktig plattform
  Publiser innholdet der kundegruppen din bruker mest tid. Tilpass innholdet til mediet du bruker, og etter hvem du snakker til. Det vil for eksempel ikke lønne seg å ha en stor mengde skrift og informasjon på innhold som kun fanger seerens oppmerksomhet i ett sekund.
 7. Vær aktiv og engasjerende
  Følg opp innleggene dine, kommuniser med følgerne dine og vær lett tilgjengelig. Dette vil hjelpe bedriften med å bygge et nettverk på sosiale medier, skape langvarige forhold med kunder og andre bedrifter, samtidig som øker sannsynligheten for å havne på andre «oppdage»sider.
 8. Bli inspirert av konkurrentene dine
  Følg med på hva konkurrentene dine holder med på. Det kan være mye nyttig informasjon både fra deres suksesser og fra det som ikke fungerer. Dette kan hjelpe deg med å utforme din strategi og utvikling.
 9. Vør oppdatert og optimaliser innhold
  Det skjer stadig endringer på sosiale medier. Trender og markedet endrer seg hele tiden, det er derfor svært viktig å følge med. Vær åpen for nye ting og funksjoner. Følg med på statistikken din og hva som skaper mest engasjement. Gjør mer av det som funker, og mindre av det som ikke funker- enkelt og greit!
Bildet hentet fra: https://moogruppen.no/markedsforing-pa-instagram-her-er-vare-tips/

Velg dine kanaler

Mange opplever at det kan være overveldende å skulle markedsføre bedriften sin i flere ulike kanaler. Du trenger selvfølgelig ikke å være aktiv i alle, men befinn deg der kundene dine er. Nettop der du faktisk kan oppnå resultatene du ønsker og tjene penger. Jeg skal i dette innlegget konsentrere meg om markedsføring via det sosiale mediet Instagram.

Instagram

Instagram er sosialt medium for deling av bilder og video, lansert i 2010. Den verdenskjente plattformen når ut til enormt mange i land over hele verden, blant annet Norge. Instagram er derfor utvilsomt en plass som vil øke trafikken til din nettside. Det finnes flere ulike ting du kan gjøre på Instagram, og de 9 tipsene over gjelder her også.

For det første er det viktig å ha en lenke til nettsiden du vil brukerne skal klikke seg inn på, tydelig i bioen din. Dette gjør det enkelt for brukeren å forstå hvor de skal. Legg også til eventuelle åpningstider og adresse, hvis du har en fysisk butikk. Dersom du legger ut produktbilder vil det lønne seg å tagge bildet med en direktelink til produktet på nettsiden. Tydeliggjør pris der det passer seg og legg ved annen eventuell nyttig informasjon. Dette gjør kundereisen enklere!

Annonsering

Visste du at du også kan ha annonse-innlegg på Instagram? Du kan nemlig skape en rekke gode annonser som potensielt kan bli sett av store grupper relevante brukere. Første annonsering på Instagram kan for eksempel være å promotere en eksisterende post. Da er det smart å finne en av postene som ga deg størst engasjement. Du kan ha annonsen som et innlegg eller story. Definer publikumet ditt og send annonsen ut. Kanskje du får direkte salg, flere følgere eller flere likes!

Timing spiller også en stor rolle på Instagram. Når du poster innholdet ditt bør være nøye planlagt for å få størst mulig utbytte av det du deler. Folk scroller som regel på morningen, i lunsjen, på vei hjem fra jobb og før de legger seg. Det gjelder å treffe brukerne når de er mottakelige.

Bildet hentet fra: https://looka.com/blog/how-to-advertise-on-instagram/

Over de siste årene har betalte innlegg på influensere og kjente personer sine profiler blitt svært populært. Dette er også en lønnsom måte å bruke Instagram på. Du har god kontroll på hvem som ser annonsen og du får en person følgerne allerede liker, til å reklamere for ditt produkt. Slik markedsføring via Instagram kan passe for en rekke ulike virksomheter. Enten du vil reklamere for et spesielt produkt eller tjeneste, eller dele en holdningskampanje og skape oppmerksomhet rundt et viktig samfunns-tema.

Det viktigste av alt er til syvende og sist å bli godt kjent med Instagram som markedsføringsplattform. Bli kjent med de ulike funksjonene og prøv deg fram. Stories-funksjonen for eksempel, genererer mye aktivitet og er vanskelig for brukerne å unngå. Det er like vanlig å sveipe mellom stories, som å sveipe mellom innlegg i feeden. Du kan også kommunisere gjennom stories og samle inn nyttig data. For eksempel via meningsmåler, spørsmålsrunder og antall klikk og screenshots.

Personlige har jeg en rekke ganger tatt meg selv i å kjøpe produkter via den populære appen. Dette gjelder både via vanlige og organiske innlegg, men også annonse-innlegg og stories.

Dette blogginnlegget er inspirert av følgende artikler:
Playdesign Studio- Våre 10 beste tips til markedsføring på sosiale medier.
Moo Gruppen- Markedsføring på Instagram? Her er våre tips.

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese dette blogginnlegget, jeg håper du lærte noe nytt!

-Elida Midttun Berg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *