How to- Google Ads!

I mitt forrige blogginnlegg skrev jeg en «How to» angående Google Tag Manager. I dette blogginnlegget derimot, skal jeg skrive en «How to» angående Google Ads.

Google Ads, tidligere kalt Google Adwords, viser annonser i søkemotorene når noen søker etter bestemte søkeord. Det koster bedriften ingenting når annonsen vises, kun hvis noen klikker på den. Dette kaller vi ppc, pay per click. Det er konkurransen i markedet som bestemmer prisen per klikk. Google Ads gir deg umiddelbar effekt, i motsetning til andre verktøy som må jobbes med over lengre tid.

Dette annonsesystemet til Google gjør at hvem som helst kan by på annonseplass koblet til spesifikke søkeord. Annonsører og bedrifter kan nå personer som aktivt søker etter deres produkter eller lignende produkter. Vi kan også referere Google Ads annonser som en sponset lenke.

Bildet hentet fra: https://www.sellbrite.com/blog/google-ads-ecommerce/

Hvorfor bruke Google Ads?

Google er en svært viktig og mektig markedsføringskanal. Uavhengig av hva slags bedrift eller organisasjon du er, produkt eller tjeneste du selger, kan Google Ads hjelpe deg med å nå dine mål. Dette gjelder uansett om du er i startfasen eller er en godt etablert bedrift. De aller fleste søker etter produkter og tjenester de har et behov for. Mange googler til og med produkter de står overfor i en butikk, for å sjekke om de kan kjøpe det billigere et annet sted. Vi kan derfor si at Google er starten på kundereisen til svært mange. Det er nettop derfor det er svært viktig å være synlig og tilstedet når eventuelle fremtidige kunder googler.

Alt starter med et søk!

Når du søker på noe, gjør Google en vurdering om annonser i Google Ads vil være relevante å vise på resultatsiden. Dersom flere annonsører/bedrifter ønsker å vise sin annonse basert på samme søkeord, starter Google en auksjon i Google Ads. Det eneste du som annonsør/bedrift trenger å tenke på er hvilket søkeord du vil ha, pris og en passende tekst. Det spiller ingen rolle om kundene ser annonsen på mobil eller datamaskin, en treffende annonsen kan gi deg verdifulle kunder.

Slik kommer du i gang!

Det første du gjør er å klikke deg inn på Google Ads.
Trinn 1: Fortell om målet du har satt deg.
Ønsker du å øke antallet anrop til butikken din, besøk til butikken din eller handlinger på nettsiden? Du velger helt fritt hva målet ditt er.

Trinn 2: Avgjør hvor du vil annonsere.
Vil du prøve deg globalt eller holde deg lokalt? Du bestemmer helt selv hvor du vil at annonsene dine skal vises. Google sørger for at de vises til de rette folkene.

Trinn 3: Skriv budskapet ditt.
Få frem det beste med bedriften din i tre korte setninger, og skap entusiasme blant kundene. Du kan også lage engasjerende bannerannonser ved å legge til bilder.

Trinn 4: Angi en budsjettgrense.
Sett ett budsjett som passer din bedrift. Du betaler aldri mer enn den månedlige grensen du angir, og du kan når som helst justere annonsen eller sette den på pause. Google viser i tillegg anslåtte resultater for budsjettet ditt.

Trinn 5: Publiser.
Google viser annonsene dine når folk søker etter lignende produkter eller tjenester. Annonsene dine kan bli vist på Google Søk og i Maps, samt på nettstedene i partnernettverket. Det fine med denne tjenesten er at du kun betaler når du oppnår resultater. For eksempel når folk klikker på annonsen for å ringe til bedriften din, besøker nettstedet ditt eller får veibeskrivelser til butikken din.

Bildet hentet fra: https://www.storytoday.co.in/google-adwords-tips/

Googles annonserangering

Etter du har fullført de 5 trinnene, bestemmer Google hvilke annonser som skal vises. Videre i prosessen, når du har registrert søkeordene dine i auksjonen, styres den etter 2 prinsipper:

1. CPC-BID, bud på kost per klikk. Maksprisen du er villig til å betale for at søkeordet skal trigge en visning av din annonse.
2. Kvalitetspoeng fra 1-10. Google vurderer relevansen av innholdet på din landingsside. Det innebærer forventet klikkrate for ditt søkerod, faktisk klikkrate for ditt søkeord, relevansen mellom søkeordet og tekst i annonsen og din historikk hos Google Ads.

Dette legges sammen til en annonserangering. Den beste kombinasjonen av CPC bud og kvalitetsscore, oppnår den høyeste rangeringen på Google.

Skjermutklipp hentet fra: https://f.hubspotusercontent20.net/hubfs/19988076/FJUZ_Google_Ads_Infiographic.pdf

Oppnå resultatene som passer deg

Uavhengig av hvilke resultater du ønsker, er de mulig å nås med Google Ads.
Du kan oppnå flere besøk på nettstedet ditt, ved hjelp av nettannonser der brukerne blir ført til nettstedet ditt. Du kan dermed oppnå økt salg på nettet, få flere bestillinger og få flere til å registrere seg for e-postlisten din. Du kan få flere til å ringe bedriften din ved å vise annonser med telefonnummeret til bedriften din, samt en «klikk for å ringe»-knapp. Og ikke minst, oppnå flere butikkbesøk. Ved hjelp av bedriftsannonser blir det lettere for folk å finne bedriften din på kartet, og du får dermed flere kunder inn døren.

Skjermutklipp hentet fra: https://ads.google.com/home/

Dette blogginnlegget er inspirert av ulike artikler og nettsider som jeg har linket til nednfor:

Jeg har også fullført et kurs i dette emnet, nemlig Google Ads Search Certification. Dette var veldig lærerikt og noe jeg kan anbefale! Dersom du ønsker å lære enda mer, finnes det et stort utvalg av Youtube-videoer som forklarer ytterligere hvordan Google Ads fungerer.

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese bloggen min, jeg håper du lærte noe nytt!

-Elida Midttun Berg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *